Hoe Te Beginnen Bank Po Examens Voorbereiding?

Hoe-Te-Beginnen-Bank-Po-Examens-Voorbereiding
De banksector speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de economie van het land. Dit artikel biedt effectieve manieren van voorbereiding voor de Bank proefexamen Officer voor degenen die willen hun carrière in de banksector te beginnen.

 

De drie grote Bank PO examens uitgevoerd in India zijn:

IBPS PO
SBI PO
IBPS RRB PO
Het selectieproces voor de post van PO omvat voorrondes, hoofdleidingen en interviews.

 

Hieronder Vindt U De Voorbereidingstips Voor Zowel Voorrondes Als Hoofdexamens.
Effectieve Planning: zonder goede planning kunt u niet uitvoeren wat u wilt doen. Eerst krijg je een compleet idee van wat de syllabus is en hoe het examenpatroon zal zijn. Bedenk dan een realistisch tijdschema dat u strikt moet volgen. Je moet minstens 5-6 uur per dag studeren. Volledige kwantitatieve geschiktheid en redeneervermogen eerst als ze moeilijk en belangrijk zijn. Besteed meer tijd aan het voorbereiden op gebieden waar je zwak bent en besteed minder tijd aan de onderwerpen waar je je al van bewust bent.
Studiemateriaal en middelen: je moet verstandig kiezen voor de beste en betrouwbare boeken en studiemateriaal die relevante informatie bevatten. U kunt video tutorials bekijken wanneer u geen onderwerp begrijpt of voor een snelle herziening.
Engelse taal sectie: om echt goed te scoren in de Engelse sectie, moet je je meer richten op het lezen en begrijpen. Verbeter uw woordenschat en leessnelheid door kranten te lezen, zoals The Hindu, The Economist, enz. Schrijven zal u helpen om grammaticale fouten te verminderen en uw vorming van zinnen te verbeteren. Je moet nieuwe woorden, idiomen en hun betekenissen leren en hoe je zinnen ermee kunt maken. Doe indien mogelijk snelheidstests en analyseer ze. Voor de grammatica deel, ken alle grammatica regels en praktijk onderwerpen zoals vul de lege plekken, het vinden van fouten, en cloze tests zo veel mogelijk.
Quantitative Aptitude sectie: Deze sectie vereist dat je basiskennis hebt van alle onderwerpen. Als deze sectie is moeilijk voor u, dan op zijn minst sterke kennis over een paar belangrijke onderwerpen die meer merken hebben. Deze onderwerpen zijn kwadratische vergelijking en data interpretatie. Je moet de praktijk gemiddelde, Percentage, winst en verlies, aantal series, tijd en werk, enz. Alleen formules onthouden is niet genoeg om goed te scoren in deze sectie. Je moet hun afwijkingen ook kennen. Werk aan uw rekensnelheid om de meeste vragen te proberen. Leer snelkoppelingen om tijd te besparen.
Reasoning Ability sectie: Focus op onderwerpen zoals puzzels, codering-decodering, zitplaatsen, bloedrelatie, syllogisme, enz.om goed te scoren. Leer basisconcepten en ontwikkel snelkoppelingen en trucs. Oefen deze sectie door het oplossen van de vragen van het voorgaande jaar papers en mock tests.
Algemeen bewustzijn en beschrijvende Sectie: U moet op de hoogte zijn van alle actuele zaken en recente gebeurtenissen van de laatste 3-6 maanden. Als je je concentreert, kun je gemakkelijk meer scoren in deze sectie. Focus op onderwerpen zoals geschiedenis van het bankwezen, RBI functies, marketing, landbouw, Financiën, Bank termen, Sport, Politiek Nieuws, Indiase economie vragen, en fiscale monetaire beleid.
Computer kennis Sectie: uw basis computer kennis zal worden getest in deze sectie als de rol van Bank PO vereist dat u moeiteloos werken op de computer. Deze sectie zal gemakkelijk zijn als u basisvragen krijgt. Dus focus op onderwerpen zoals de geschiedenis van de computer, basisfunctionaliteiten van de MS Office, database, sneltoetsen, windows-besturingssysteem, enz.
Oefen ijverig en reviseer regelmatig: U moet minimaal 3 maanden voor het examen regelmatig oefenen en reviseren. Ook, als je de syllabus blijft voltooien, moet je wat tijd besteden aan het herzien van de onderwerpen die je hebt behandeld. Dit zal je helpen om niet te vergeten wat je hebt geleerd. Los alle oefenvragen uit elk hoofdstuk op. Begin met eenvoudige vragen en ga verder met moeilijke vragen. Herzie de hoofdstukken die je moeilijk vindt en onderwerpen die meer gewicht hebben. Herziening zal u helpen onderwerpen grondig te onthouden en maakt uw voorbereiding nog beter.
Notities maken: je moet kleine notities schrijven over belangrijke punten om de concepten gemakkelijk te begrijpen. Het zal u helpen bij snelle revisie en bespaart u kostbare tijd. Dit zal u zeker helpen om de informatie te onthouden voor een langere tijd.
Herzien van eerdere jaren ‘ vragen papers: zodra u klaar bent met uw voorbereiding of revisie, beginnen met het oplossen van eerdere papers en analyseren ze. Vind de belangrijke onderwerpen die vaak worden gevraagd en focus meer op hen. U zult vertrouwd raken met het soort vragen dat zal worden gesteld. Het maakt uw voorbereiding nog gemakkelijker.
Proeftesten analyseren: Neem minstens één proeftest per dag. Los sectie-wise of hoofdstuk-wise tests als het zal u helpen om uw snelheid en nauwkeurigheid te verhogen. U kunt de praktijk mock tests op de Je moet beoordelen en verbeteren van uw prestaties na elke test. U weet ook hoeveel tijd elke sectie nodig is en hoeveel u besteedt. Weet waar je ontbreekt en besteed meer tijd aan het verbeteren van die gebieden. Het zal u helpen uw stress te verminderen en geeft u de kracht om te verschijnen voor het examen.
Verbeter Time Management vaardigheden: je moet leren om tijd te beheren tijdens uw voorbereiding en examen. Je moet weten hoeveel tijd elke sectie neemt en moet oefenen en verbeteren op basis van dat. Verspil geen tijd aan vragen die je niet kent. Sla die over en ga naar de volgende. Probeer eerst alle makkelijke en ga naar de moeilijke. Zowel uw snelheid als nauwkeurigheid moet worden gecontroleerd en verbeterd.
Snelkoppelingen: leer snelkoppelingen en trucs, zodat het u zal helpen om meer vragen te proberen in minder tijd.
Raad niet: je krijgt een negatief cijfer voor elk verkeerd antwoord. Tenzij je zeker bent van het antwoord, probeer de vraag niet.
Hoop dat deze tips zullen u helpen om het examen te kraken. Onthoud dat als je vastbesloten bent, niets je kan tegenhouden om je dromen te verwezenlijken. Het is moeilijk, maar geef niet op. Focus op je doel en bereik het. Het beste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *