Creatief Essay schrijven: Hoe te beginnen

Creatief essay schrijven betekent vrijheid. Vrijheid van verbeelding, Vrijheid van meningsuiting op een heel nieuw niveau, vrijheid om iedereen te zijn op elk moment terwijl je nog steeds jezelf bent, en vrijheid om naar elke plaats te reizen, of het nu een kleine stad in Californië is of een onontdekte planeet in de verste uithoeken van het universum. Maar creatief schrijven kost tijd, geduld en knowhow. Terwijl iedereen, niet alleen een essay schrijver is in staat om een pen te grijpen en noteren van een verhaal, is het veilig om te zeggen dat niet iedereen in staat is om een verhaal compleet te maken.

 

Zoals al het andere, moet creatief schrijven ergens beginnen. Voor het doel van deze post, zullen we een stap terug te nemen en uit te leggen hoe te beginnen. Alle toekomstige berichten zullen hierop voortbouwen en het essay schrijfproces verkennen, inclusief, maar niet beperkt tot, karaktercreatie, enscenering, het bouwen van een plot, weven in subplots en dialoog.

Het Schrijven Van Basics: Hoe Te Beginnen
Koop eerst een notitieboekje of een aantal indexkaarten en # 2 potloden. Voor nu, zullen dit uw schrijfgereedschap zijn.

 

Zoek een rustige plek zonder onderbreking en andere afleidingen. Dit is belangrijk. Gedachten zijn soms als mist; daar en dan weg. Continue afleiding of onderbreking kan een gedachte verdrijven voordat het ooit de kans heeft om te ademen.

De volgende stap is het plaatsen van iets op de pagina of wat algemeen wordt aangeduid als prewriting. Creatief schrijven is over het algemeen fictie schrijven en kan op kleine schaal, zoals een kort verhaal of novelle, of het kan op een grotere schaal, zoals een boek. Ongeacht de scope, de eerste vraag is, wat ga je schrijven? Een thriller? Een mysterie? Een fantasieverhaal? Het maakt niet uit wat je kiest om te schrijven, daadwerkelijk krijgen van iets op de pagina zal helpen strijken waar u wilt dat het verhaal te gaan. Aangezien dit is waar de magie begint, zullen we de verschillende soorten prewriting verkennen.

Prewriting Technieken
Zie ook: Beste schrijven App voor studenten

Freewriting
De sleutel tot deze techniek is om te beginnen essay schrijven en blijven schrijven. Niet stoppen om te bewerken! Negeer verkeerd gespelde woorden-Vergeet de interpunctie en de juiste grammatica. Tijdens dit proces is het niet belangrijk. Het belangrijkste is om gewoon alles te schrijven wat in je opkomt. Het hoeft niet logisch te zijn of begrepen te worden door iemand anders dan jij. Laat de woorden gewoon stromen. Een voorbeeld van freewriting met betrekking tot reclame met gazon borden zou er zoiets als dit:

Heb je ooit gemerkt hoeveel borden er zijn naast de weg? Ik zag vandaag meer dan 20 borden en hoewel ik ze niet allemaal herinner, herinnerde ik me Larry ‘ s Tuindienst. Mij werd verteld dat deze borden vrij goedkoop waren. Dus als Larry 100 borden kocht en ze overal in de stad verspreidde, krijgt hij waarschijnlijk veel telefoontjes van mensen die gebruik willen maken van zijn dienst. De zoon van mijn buurman maait ook gazons. Ik vraag me af hoeveel klanten hij heeft? Hij zou waarschijnlijk meer hebben als hij een paar borden uitzette. Ik vraag me af hoeveel 25 borden zouden kosten? Als ze minder dan $ 50,00, hij zou waarschijnlijk maken dat veel terug na de eerste 2 gazons. Dat zou een goede investering zijn en hij zou veel meer geld kunnen verdienen dan nu.…

Merk op dat het algemene idee er is. Het geeft de essay schrijver iets om mee te werken en ideeën om onderzoek dat zou helpen inhoud toe te voegen. Hoewel deze vorm van creatief schrijven niet officieel “solide” kan worden genoemd, heeft het het platform gevormd dat de creatie van iets solide en informatief zal toestaan.

Brainstormsessie
Net als freewriting is brainstormen een manier om gedachten vrij te laten stromen en te zien waar ze heen gaan. Het belangrijkste verschil is dat brainstormen geen volledige zinnen gebruikt. Brainstormen lijkt meer op een lijst. Met behulp van de bovenstaande teken reclame idee, een brainstorm zou er een beetje als dit:

Borden met gazons
Reclame
Kosten
Goede of slechte investering
Zal het winst maken
Hoeveel klanten eerder
Hoeveel na
Wat is het risico
Nogmaals, dit bouwt geen verhaal op, maar hoeveel ideeën heeft het gegenereerd? Hoeveel Onderzoeksopties? Het is misschien niet zo indrukwekkend als een hersenoperatie, maar het klaart de klus!

Borrelia
Dit is een geweldige techniek voor visuele leerlingen. Dit lijkt veel op brainstormen, maar borrelen creëert een beeld dat het gemakkelijk maakt om het hoofdidee te associëren met ondersteunende ideeën. Beginnend met het hoofdidee van adverteren met tekens, zouden alle andere dingen met betrekking tot dit idee in hun kring gaan, en de ideeën met betrekking tot die ideeën in hun kringen – enzovoort enzovoort. Blijf cirkels en gedachten toevoegen totdat je opraakt. Soms kan dit een vrij ingewikkelde “kaart”creëren. Maar voor deze tutorial maken we het op kleine schaal. Volgens het voorbeeld van de reclame zou borrelen er ongeveer zo uitzien. :

Borrelen is ook goed voor het organiseren van de ideeën gegenereerd tijdens een freewriting of brainstormsessie.

Er zijn een handvol andere prewriting technieken die ook kunnen helpen. Blijf op de hoogte voor het volgende artikel waar we zullen betrekking hebben op clustering, notering, en informele schetsen.

Tips voor het schrijven van een kwaliteit Aangepaste Essay
Is het veilig om online contact op te nemen met professionele Papierschrijfdiensten?
Citaten op schrift gebruiken: een handleiding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *