Blue Jeans Video Conferencing App bijgewerkt beveiligingsrichtlijnen tijdens de Corona Crises

Het Verizon-bedrijf BlueJeans, een videoconferentie-en Evenementenplatform voor bedrijven, vertrouwt op nieuwe functies met als doel de beveiliging van vergaderingen, samenwerking en time management in de thuiskantoor-omgeving te verbeteren.

BlueJeans Network, een bedrijf dat videoconferentiediensten levert in meer dan 180 landen, heeft tijdens de Corona-crisis acht richtlijnen voor veilige videoconferencing uitgebracht. Bedrijven over de hele wereld hebben moeten overschakelen naar kantoor aan huis, evenals virtuele evenementen en diensten in razend tempo.

 

De BlueJeans video conferencing app beveiligingsrichtlijnen zijn bedoeld om bedrijven en werknemers te ondersteunen bij de veilige implementatie van videoconferenties.

 

 

De huidige gebruiksgegevens van BlueJeans laten zien hoe snel bedrijven over de hele wereld zijn overgestapt op thuiswerken sinds het uitbreken van de Corona-crisis.

Het gebruik van videoconferenties steeg wereldwijd met 100 tot 300 procent. In West-Europa steeg het dagelijkse gebruik van blauwe jeans in Frankrijk met 194 procent, in Italië met 278 procent, in Groot-Brittannië met 289 procent, in Duitsland met 350 procent en in Spanje met maar liefst 509 procent.

BlueJeans Video Conferencing App Bijgewerkte Beveiligingsrichtlijnen
Gezien de haast met het verplaatsen van vergaderingen en evenementen naar de virtuele wereld, raadt BlueJeans video conferencing app acht richtlijnen aan om inbreuken op beveiliging en privacy tijdens videoconferenties te voorkomen:

– Wees Voorzichtig Met Het Delen Van Vergadering Id ‘ S –
Zelfs als u van plan bent een groot aantal mensen vergaderingen of live-evenementen te laten bijwonen, kan het plaatsen van de meeting-ID op sociale media, websites of openbare forums ongewenste deelnemers aantrekken. Bijzondere voorzichtigheid is geboden wanneer kinderen aan een evenement deelnemen. Als minimale voorzorgsmaatregel raden we aan om unieke meeting ID ‘ s te gebruiken.

– Gebruik Wachtwoorden Waar Mogelijk –
Het gebruik van wachtwoorden voor zowel moderators als deelnemers verbetert de beveiliging. Het moderatorwachtwoord vereist dat de voorzitter (of een aangewezen afgevaardigde) een code invoert om de vergadering te ontgrendelen. Aanwezigheidswachtwoorden zorgen ervoor dat alleen mensen met de juiste code deelnemen aan de vergadering.

Sommige videoconferentieservices bieden geavanceerde fraudedetectie om herhaalde inlogfouten te identificeren. Hierdoor kunnen indringers die meeting-ID ‘ s uitproberen worden gedetecteerd.

– Ken het Privacybeleid van de Provider –
Veel providers delen sommige gegevens met derden, maar de duivel zit in de details. Sommigen delen persoonsgegevens met derden, terwijl anderen alleen geaggregeerde gegevens over belinformatie zoals duur, locatie en aantal deelnemers aan derden verstrekken.

Wanneer een systeem persoonsgegevens deelt met derden, vereisen de wetten van de meeste landen dat bedrijven dit doorgeven aan deelnemers aan de vergadering. Bij twijfel, juridische adviseurs moeten een kijkje nemen op het Privacybeleid van de provider.

– Houd De Deelnemers In De Gaten –
Veel oplossingen stellen moderators in staat om bij te houden wie de vergadering bijwoont. Bijvoorbeeld, akoestische waarschuwingen kunnen worden ingesteld om aan te kondigen dat de deelnemers toetreden. Sommige oplossingen tonen in-en uitgangsbanners met de namen van de deelnemers die deelnemen.

De moderator moet controleren wie aan de videoconferentie deelneemt. Als er onbekende of anonieme mensen verschijnen, moeten ze worden gevraagd om hun identiteit te bevestigen.

– Master Control Functies –
Veel oplossingen maken het mogelijk om deelnemers uit te sluiten als ze illegaal deelnemen aan videoconferenties. Bovendien moeten moderators vergaderingen afsluiten zodra alle deelnemers aanwezig zijn om oververhitting van vertrouwelijke informatie te voorkomen. Vaak gebruiken moderators hun persoonlijke meeting ID voor back-to-back vergaderingen.

Als een vergadering dan langer duurt dan gepland, kunnen de deelnemers aan de volgende vergadering al inbellen en luisteren. Om deze reden moeten unieke vergaderings-ID ‘ s altijd worden gebruikt voor opeenvolgende vergaderingen. Bestandsoverdrachten kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden en moeten daarom indien mogelijk worden uitgeschakeld.

– Besturingsfuncties Speciaal Voor Grote Vergaderingen En Evenementen –
Iedereen die vaak grote vergaderingen of evenementen met meer dan 25 mensen houdt, moet investeren in oplossingen met beveiligingsfuncties die voor dit doel zijn ontworpen. Deze maken het bijvoorbeeld mogelijk om toezicht en controle te delegeren en vragen en antwoorden te matigen.

– Vermijd Download Vertragingen Met Browser-Gebaseerde Vergaderingen –
Sommige oplossingen vereisen software te installeren, wat de start van de vergadering vertraagt. Met oplossingen die gebruik maken van de browser-gebaseerde real-time communicatie standaard WebRTC, deelnemers kunnen deelnemen aan de vergadering met een klik van de muis direct in de browser.

– Volg De Basis Beveiligingsregels –
Volgens de online security expert Check Point, 90 procent van alle cyberaanvallen beginnen met een phishing-campagne. Iedereen die een link voor een videoconferentie via e-mail of sociale kanalen ontvangt, moet contact opnemen met de afzender om de legitimiteit te verifiëren.

Open nooit links en bijlagen in e-mails van onbekende afzenders en let op klassieke verwijzingen naar cybercriminaliteit, zoals spelfouten in URL ‘ s en e-mails.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *