Apps & Software Vrije Resources Technologie Google Meet: eenvoudig plannen en start Hangouts videovergadering

U kunt Google Meet gebruiken om online vergaderingen te houden met maximaal 100 deelnemers.
Gebruik de Google Agenda om vergaderingen in te plannen en rechtstreeks een Google Meet-link toe te voegen.
Tijdens de vergadering kunt u beslissen of u uw camerabeeld en/of uw microfoon wilt activeren.
Wanneer u uw vergadering opneemt, kunt u deze vervolgens met anderen delen.
Hangouts – Videovergadering Starten

Met Google Meet, kunt u snel plannen en start Hangouts Video vergaderingen met veel deelnemers. Hier is hoe het te doen en hoe je zelfs conferenties kunt opnemen.

 

Nauwelijks iets bespaart meer tijd (en dus geld) en is gemakkelijker dan het houden van een vergadering online. Video-en audio-conferenties zijn bijzonder geschikt voor bedrijven met meerdere locaties of gesprekken met klanten. Met Meet (voorheen Hangouts), Google biedt zijn oplossing, die volledig web-based en omvat ook de in-house Google Agenda. We laten u zien hoe u Google Meet kunt gebruiken om online conferenties te houden met maximaal 100 deelnemers en hoe de oplossing zich verhoudt tot Microsoft-Teams.

Bijzonder interessant: Google Meet Video Conferencing App gratis voor iedereen, ook voor particulieren. Voorheen was Google Meet exclusief gereserveerd voor G Suite-gebruikers, d.w.z. premium-klanten, evenals onderwijsinstellingen en autoriteiten.

 

Hoe Hangouts – Videovergadering Plannen Of Starten Met Google Meet
Als u uw volgende vergadering met Google Meet wilt hebben, kunt u gewoon uw Google Agenda gebruiken om een vergadering te plannen. Een voorwaarde hiervoor is echter een bedrijfslicentie (een zogenaamde “G-Suite account”). Als je ze niet hebt, kun je alleen Google Meet meetings bijwonen, maar je kunt ze niet zelf organiseren. Zorg er dus eerst voor dat u bent ingelogd in de browser die u momenteel gebruikt met uw Google-account met G-Suite.

Hoe uw Google Meet-conferentie te plannen met behulp van de Google Calendar

U kunt uw Google Agenda gebruiken om een Google Meet-conferentie te plannen. Hoe het te doen:

Ga naar uw Google Agenda.
Klik op een vrij gebied om daar een nieuwe afspraak te maken.
Klik op “Meer opties”.
Voer hierboven een betekenisvolle naam in voor uw bijeenkomst. Voorbeeld: “bespreking van de kwartaalcijfers”.
Voer de gebruikelijke details voor de afspraak in, zoals tijd, duur, enzovoort, en voeg gasten toe met behulp van hun e-mailadressen.
Beslis nu onder ” videoconferentie toevoegen “of u” Hangouts Meet ” (Google Meet) wilt gebruiken.
Als u hebt besloten op de Hangouts Meet conferentie, krijgt u uw conferentie code na een korte wachttijd. Dit wordt weergegeven in het bijbehorende keuzemenu.
Zodra u de datum van de conferentie opslaat, ontvangen alle toegevoegde deelnemers een uitnodiging en, samen met deze, de bijbehorende link naar uw conferentie.
Klik op de geplande tijd op de conferentiekoppeling in uw agenda om Hangouts-videovergadering te starten en de deelnemers te begroeten.
U Kunt Ook Een Vergadering Houden Op De Vlieg
Om spontaan een Google Meet meeting te starten, doe het volgende:

 

Ga naar de Google Meet pagina op https://meet.google.com.
Klik op”Start nieuwe vergadering”.
Uw conferentie zal eerst in een soort standby-modus worden gezet.
U vindt een meeting link onder het kopje “Meeting ready”, die u nu naar de gewenste deelnemers kunt sturen. Als alternatief kunnen ze ook via een telefoonnummer inbellen op de conferentie door eerst het nummer in te voeren en vervolgens de weergegeven pincode op hun telefoontoetsenbord. Afhankelijk van de geboekte G Suite-variant en afhankelijk van of Google uw locatie “kent”, wordt hier een telefoonnummer weergegeven.
Start nu de vergadering door te klikken op “Start Meeting”.
U wordt geleidelijk op de hoogte gebracht wanneer andere deelnemers inbellen op de conferentie.
De referenties voor de conferentie zijn te allen tijde te vinden in de linkerbenedenhoek van het conferentievenster onder “vergadergegevens”.
U kunt ook een code voor de conferentie invoeren onder “vergadercode invoeren” op de Google Meet-homepage om deel te nemen aan een bestaande conferentie die door een andere organisator wordt gehouden.

Hoe Google Meet Te Gebruiken Op Smartphones En Tablets
U kunt ook een Android-of iOS-smartphone of tablet gebruiken voor Google Meet. Download gewoon de relevante Hangouts Meet-app vanuit de Google Play Store (voor Android) of de App Store (voor iOS). Er is ook de mogelijkheid om binnen de app een conferentie te maken en de bijbehorende link te verzenden via “deelnemingsinfo”.

U kunt ook messengers zoals WhatsApp of Teamwire gebruiken voor uw uitnodigingen. De uitgenodigde deelnemers kunnen een link ontvangen om de Google Hangouts Meet-app te installeren.

Deze Opties Zijn Beschikbaar Tijdens De Vergadering
Afhankelijk van de G Suite-licentie die in uw bedrijf wordt gebruikt, kunt u conferenties houden of deelnemen aan conferenties met maximaal 100 gebruikers. Deze beperkingen zullen waarschijnlijk binnenkort echter grotendeels worden opgeheven. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor u tijdens uw Google Meet-conferentie:

Met behulp van het camerasymbool onderaan het scherm kunt u bepalen of uw Google-profielfoto of uw camerafoto wordt weergegeven.
Klik op het microfoonsymbool om het aan te zetten en met de deelnemers te spreken, of schakel het uit als u bijvoorbeeld kort wilt raadplegen of u om andere redenen tijdelijk of permanent niet hoort.
Klik op” Deel scherm ” om de inhoud van uw scherm te delen met de rest van de deelnemers. Navigeer vervolgens naar wat inhoud die u wilt weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie geven.
Gebruik het driepuntspictogram rechtsonder om Verdere opties op te roepen. Dit omvat automatisch gegenereerde ondertitels, modus op Volledig scherm of instelopties voor microfoon en camera.
Klik op de rode telefoon in het onderste midden om de Google Meet-conferentie te verlaten. Zodra alle deelnemers de conferentie hebben verlaten, eindigt het.
Hoe Verander Of Vervaag Je De Achtergrond Van Je Camera?
U kunt een andere achtergrond instellen in plaats van de bestaande achtergrond (d.w.z. de weergave van de ruimte waarin u zich bevindt). Als alternatief kunt u ervoor zorgen dat uw achtergrond is wazig, zodat er geen details kunnen worden gezien. En dit is hoe je verder gaat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *